Het servicekamp duurt een week. We beginnen zondag met een vrije dag om eens lekker de omgeving te verkennen. Vanaf maandag t/m donderdag tussen de middag wordt er in het Chalet en op het kampeerterrein meegewerkt met de staf. Tijdens het werk zijn er natuurlijk koffiepauzes met overheerlijke Nederlandse koeken. Tussen de middag kun je genieten van een lunch pauze van 2 uur.

De klussen die we doen zijn zeer gevarieerd. Deze kunnen bestaan uit het graven van gaten voor een nieuwe vlaggenmast of voor het vervangen van een van de vele hekpalen. Het hek tussen het terrein en de spoorbaan is in een aantal jaren aangelegd door de Dutch Work Party. Hierdoor hebben wij een speciale band met het hekwerk.

Omdat in het voor en najaar het houthok voor de houtkachel van het Chalet gevuld moet worden zodat er in de zomer en winter genoeg warmwater is voor de douches en het gebouw lekker warm is, is er veel werk op het terrein om de hout voorraad weer aan te vullen. Aangezien het hout twee jaar moet drogen voordat het de kachel in kan is er een opslag waar het hout gekloofd en netjes gestapeld wordt.

Afgelopen jaren hebben we veel meegewerkt aan grote projecten op het terrein. Er is op de campsite een overdekte vuurplaats gekomen tussen najaar 2005 en voorjaar 2006. Hier heeft de DWP samen met de internationale staf van KISC een bijzondere bijdrage aan geleverd.

In 2008 en 2009 hebben we meegewerkt aan de Kanderlodge. Dit waren verschillende werkzaamheden uiteenlopend van het plaatsen van de wanden tot het schilderen van de deuren.

In 2014 hebben we meegeholpen met de nieuwe entrance voor de Campsite.